BTW 6% definitief voor bepaalde diensten

Btw-tarief van 6%
In het Belgische Staatsblad van 19 juli 2011 is de programmawet van 4 juli 2011 gepubliceerd waarin twee permanente verlengingen van het btw-tarief van 6 % zijn opgenomen.

Het gaat om de toepassing van het verlaagd btw-tarief van 6 %:

– Voor de renovatie en het herstel van privéwoningen maar ook bejaardentehuizen, internaten verbonden aan een school of universiteit, jeugdbeschermingstehuizen, opvangtehuizen voor daklozen en psychiatrische verzorgingstehuizen ouder dan 5 jaar;

– Voor volgende kleine maar arbeidsintensieve hersteldiensten: herstelling van fietsen, herstelling van schoeisel en lederwaren en de herstelling en het vermaken van kleding en huishoudlinnen.

Bovendien heeft de Minister van Financiën beslist om het btw-tarief van 6% voor de levering met plaatsing van kachels, radiators of individuele convectors op hout, kolen, olie, gas of op elektriciteit definitief te verlengen onder dezelfde voorwaarden als voorheen (zie Info 18.08.2011 – Algemene administratie van de Fiscaliteit)